torstai 27. helmikuuta 2014

Laskiaisen pullakakku

Minä en ole koskaan erityisemmin pitänyt laskiaispullista, kun se kermavaahto ei oikein maistu minulle. Kyllä sen yhden pullan aina syö ennemmin kuin selkäänsä ottaa, mutta mikään herkku se ei mielestäni ole. Lisäksi olen aina miettinyt, miksi pitää valita haluaako pullansa hillolla vai mantelimassalla. Miksi ei voisi olla molempia? 

Löysin ohjeen, josta löytyy laskiaispullan perinteiset maut uusien rinnalla, uudella tapaa laitettuna. Ja mikä parasta, tästä löytyy ne molemmat: hillo ja mantelimassa. Minulle sattui hillon kanssa pieni kömmähdys. Vertailin kaupassa hilloja ja yritin löytää sellaisen, jossa on eniten marjoja ja vähiten sokeria. Sen verran pelailin purkkien kanssa, että vasta kakun päälle hilloa levittäessäni huomasin ottaneeni mansikkaa. :D Ihmettelinkin kuinka vadelmahillossa on näin isoja sattumia. No ihan kelvolliselta mansikkakin tässä päällä maistui.



Laskiaispullakakku

Pohja:
6-7 pullaviipaletta (pitko)
n. 1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
500g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150g mantelimassaa
1/4 tl kanelia
2 rkl vettä

Pinnalle:
200-300g vadelmahilloa
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(mantelirouhetta/-lastuja)

Vuoraa kelmulla irtopohjavuoka (halkaisija 24-26cm). Asettele pullaviipaleet pohjalle. Täytä kolot pullan palasilla. Kostuta vaniljasokerimaidolla.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää rahka, sokeri, kaneli ja raastettu mantelimassa. Kuumenna vesi ja liota liivatteet siihen. Lisää jäähtynyt liivate täytteeseen ja sekoita hyvin.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Poista kakku vuoasta ja irrota kelmut varovasti. Levitä hillo kakun pinnalle. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun päälle koristeita haluamallasi tavalla. Voit ripotella päälle mantelirouhetta tai -lastuja.


4 kommenttia:

  1. Herkullinen toteutus, jossa piilee perinteinen pulla ! Haluaisin maistaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nimenomaan se pulla teki tähän sen perinteisen laskiaispullan maun. Kannattaa maistaa, namia on. :)

      Poista
  2. Hauska idea laittaa nuo pullat pohjalle ja sitten kuin laskiaspullan täyte. Maistuu varmasti hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää. Tykästyin kovasti, kun oli tutut maut vähän uudella tavalla.

      Poista