sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Suklainen Baileysfudge

Minut valittiin mukaan kisaamaan Suomen taidokkaimman herkkubloggaaja tittelistä. Haaste on kolmiosainen ja ensimmäisessä osassa piti kokeilla Dansukker Glukoosisiirappia. Dansukker lähetti testattavat tuotteet kilpailijoille. Ensimmäisen haasteen aiheena oli joulumakeiset, joihin glukoosisiirappia piti kokeilla.

Kiirettä on pitänyt nuoremman tyttären synttärijuhlien järjestämisessä, mutta viime hetkellä ehdin vielä testata erästä ohjetta. Tämä ohje on selkeästi aikuiseen makuun, koska se sisältää alkoholia. Lopputulos oli ihanan täyteläinen, pienikin pala riittää. Suuhun jäi mukava Baileysin jälkimaku.



Suklainen Baileysfudge

1 prk (397g) kondensoitua maitoa
100g suolatonta voita paloina
4 dl fariinisokeria
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
150g tummaa suklaata (70%)
0,5 dl Baileysia

Sulata suklaa. Mittaa kondensoitu maito, voi, fariinisokeri ja glukoosisiirappi paksupohjaiseen kattilaan.  Kuumenna niin, että voi sulaa ja sokeri liukenee. Jatka kuumentamista kunnes seos kuplii. Keitä hiljalleen noin 10 min, kunnes seos on paksua, toffeemaista ja irtoaa kattilan reunoilta.

Lisää sulatettu suklaa seokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi Baileys ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa suorakaiteen muotoiseen vuokaan (esim. n. 20*20cm), joka on vuorattu leivinpaperilla. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja nosta muovilla peitettynä jääkaappiin jähmettymään. Kun fudge on kunnolla jäähtynyt, leikkaa se sopiviin annospaloihin. Älä leikkaa liian suuria paloja, sillä fudge on todella täyteläistä ja pienikin pala riittää.
 

Illalla, kun lapset nukkuvat, pala tätä fudgea yhdessä Baileyslasillisen kanssa on todellinen nautinto.

2 kommenttia:

  1. oijoi sentään, kyllä näyttää HYVÄLTÄ! Ja varmaan maistuukin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli kyllä niiiiiin namia! Kannattaa kokeilla, ehdottomasti. :D

      Poista