torstai 7. helmikuuta 2013

Tuhkimopikkuleivät

Nuorempi tyttäreni halusi Tuhkimosynttärit. Tein kakun lisäksi muutakin Tuhkimo-aiheista tarjottavaa. Pilalle menneestä kakkupohjasta tein oransseja kurpitsapopseja. Niistä ei vain tullut otettua yhtään kuvaa. Äärimmäisen helppoja. Murustettuun kakkupohjaan sekoitin appelsiinituorejuustoa, muotoilin palloiksi ja painoin juovat ja päälle pienen syvennyksen. Tikkuun kiinni ja dippasin oranssiin candymeltsiin. Lopuksi vielä kun kuorrute oli sulaa laitoin syvennykseen vihreästä sokerimassasta muotoillun kannan.

Toinen Tuhkimotarjottava oli pikkuleivät. Mansikkamäen Ebe tekee aivan upeita fantasiapipareita ja hain oppia hänen sivuiltaan. Pikkuleipien resepti oli Ullanunelman sivuilta:

150 g voita
1 dl tomusokeria
1 kananmuna
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

 
Voi ja tomusokeri vaahdotetaan. Lisätään kananmuna hyvin vatkaten joukkoon. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoitetaan massa tasaiseksi. Kaulitaan ja painetaan muoteilla pikkuleipiä, paistetaan uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
 
Pikkuleipätaikina ei ole kovin makea, siksi se sopii hyvin kuorritettavaksi. Pikeeri, jolla pikkuleivät kuorrutetaan on hyvin makea, joten oikein sokerinen taikina yhdessä kuorrutteen kanssa tekee pikkuleivistä turhan makeita.
 
 
Pursotusjälki on kaukana kauniista, siinä riittää vielä harjoittelemista. Valkoisiin osiin on ripoteltu hipaus Siro-sokeria pikeerin vielä ollessa kostea. Näin niihin sai kivan kimalteisen hehkun (joka ei kylläkään kuvassa näy :/ ).
 
Täytyy vielä todeta, että nämä pikkuleivät oli oikein sopivan kokoisia. Monet ihanat muotit on valtavan suuria, jolloin taikinasta tulee vain vähän pikkuleipiä ja toisaalta monelta (varsinkin lapselta) jää pikkuleipä kesken, kun ei vain jaksa syödä kokonaan. Tai aikuiset jättävät koko pikkuleivän ottamatta.

1 kommentti:

  1. Onpa hienon näköisiä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista